Thursday, August 28, 2014

BB Kremler



BB ve CC kremler son birkaç yıldır popüler olan ürünlerden. Yüz aydınlatıcı olanlar BB ve yüz ton dengesini sağlayanlar ise CC krem olarak geçiyor. Bu ürünler, yüz nemlendirici, güneş koruyucu, yüz aydınlatıcı, fondöten gibi ürünlerin yaptığı işi bir arada yapan ürünler dolayısı ile içeriklerinde birçok kimyasal bulunmakta.

EWG yapmış olduğu uyarılarda bu tip kremlerin hydroquinone, oxybenzone ve vitamin A (retinyl palmitate) içeriğinin olmamasına özen gösterilmesi gerektiğinden bahsediyor. Vitamin A daha önce de belirttiğimiz gibi, güneş ışınları altında kanserojen etki gösterdiği için gündüz cilt üzerinde kullanılan hiçbir üründe bulunmaması gerekiyor.

Öncelikle kaçınılması gereken CC ve BB kremler:

Kaçınılması gereken BB  CC 
Kötü UVA/UVB Dengesi
Vitamin A içeriyor
Oxybenzone içeriyor
Birim fiyati
X

X
$7.00
X

X
$31.11







X
$26.43
X

X
$58.00


X
$32.94







X
$39.00
X

X
$39.00

X
X
$20.00
X

X
$27.41


X
$22.65





X


$25.56
X


$14.99






X

$8.82







X

X
$23.08
X


$8.99

X
X
$32.00

X
X
$21.18


X
$25.00






X

$38.00


X
$11.50






X

$25.33





X

X
$39.00





X

X
$42.00






X

$21.18

X

$22.67

X

$12.50



Gördüğünüz gibi EWG bu ürünleri oxybenzone, vitamin A(retinol) ihtivası ve kötü UVA/UVB dengesine göre değerlendirmiş.




Önerdikleri ise: 




Boscia BB Cream (Bronze or Light), SPF 27











Bunlardan ülkemizde satılan sadece Physicians Formula Super BB Cream SPF30.




Benim denediklerim:

Alterra 6in1 BB Cream: İçerik açısından gayet iyi olan bu krem 6'sı bir arada özellikleri ile cezbedici. Nemlendiriyor, düzgünleştiriyor , matlaştırıyor, toparlıyor, kırışık düzeltiyor, ve SPF10 ile cok hafif bir güneş koruması sağlamakta. Fiyat olarak ise çok uygun gerçekten, 20 tl civari. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş. İçerik olarak gayet tertemiz gördüğünüz gibi:


Aqua, Glycine Soja Oil *, Caprylic / Capric Triglyceride, Titanium Dioxide, Alcohol *, myristyl myristate, Glyceryl Stearate Citrate, Tocopheryl Acetate, Olea Europaea Fruit Oil *, Cetyl Alcohol, Sodium Lactate, Sodium Hyaluronate, microcrystalline cellulose, alumina, Algin , Dehydroxanthum Gum, Xanthan Gum, Butyrospermum Parkii Butter *, Stearic Acid, Hydrogenated Palm Glycerides, tricaprylin, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Brassica campestris Sterols, CI 77492, CI77491, CI 77499, lecithin, lysolecithin, Hydrogenated Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Parfum **, Linalool **, Limonene **, Benzyl Salicylate **, Geraniol **, Citronellol **, Citral **, Benzyl Benzoate **, Benzyl Alcohol **, Farnesol **.
* Ingredients from certified organic agriculture
* * from natural essential oils

Kötü yanlarına gelecek olursak: sadece 2 ton rengi var yani ya açık tenlisin ya koyu. Arada bir ton seçmek isterseniz 2 tonu alıp karıştırmak en mantıklısı sanirim. Diğer bir beğenmediğim özelliği ise yüzünüzde hafif bir tabaka yaratması ve onu yok etmek icin yoğun eforla cilde yedirmeniz gerekmesi.



Physicians Formula BB Cream Spf 30: Adı üstünde spf 30 ile çok iyi bir güneş koruması sağlıyor. Hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Hafif bir ürün ve güzel bir dağılımı var. Fiyati 80TL civari.

Titanium Dioxide, Zinc Oxide. Inactive Ingredients: Water, Cyclopentasiloxane, Caprylic/Capric Triglyceride, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Dimethicone, Butylene Glycol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Cetearyl Alcohol, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone Crosspolymer, PEG-10 Dimethicone, Sodium Chloride, Glycerin, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Perilla Ocymoides Seed Oil, Lysolecithin, Polysilicone-11, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Disteardimonium, Hectorite. Glyceryl Stearate, Laureth-12, Magnesium Silicate, Mica, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Polysorbate 60, Propylene Carbonate, Sodium Hydroxide, Triethoxycaprylylsilane, Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol. May Contain: Iron Oxides, Titanium Dioxide. –




Bu ürünü denedim fakat satın almadım çünkü içeriğinde dimethicone var. Ve dimethicone silicon tarzı bir içerik bildiginiz gibi ve cildi tamamen kapliyor. Sivilceler ve çevre kirliliği yaratması da cabası. Ama cildine guvenen, bende sivilce problem olamaz diyenler için tabi ki çok iyi bir seçim olabilir pekala.




Body Shop All-in-one BB cream: Her ne kadar Loreal’in bir firması olsa da, en azından hayvanlar üzerinde deney yapmıyorlar. Body Shop'a ait 2 adet BB krem var, bunlardan birincisi all in one BB krem olup gümüş ambalajlı, makyaj bölümünde olan, bir diğeri ise pembe ambalajlı yuz bakimi bölümünde olan E vitaminli BB kremi. O pembe ambalajlı E vitaminli BB kreme kesinlikle kefil değilim, içeriğinde 3-4 tane paraben var. Fakat makyaj bölümünde olan metalik ambalajlı BB krem All-in-one harika birşey. Fiyatı 50TL civarı

http://www.ewg.org/skindeep/product/514643/The_Body_Shop_All-In-One_BB_Cream/


Aqua (Su), Isohexadecane (yumuşatıcı), Hydrogenated Polydecene (cilt düzenleyici) Polyglyceryl-3 Diisostearate (cilt düzenleyici/yumuşatıcı), Ethylhexyl Palmitate (cilt düzenleyici) Glycerin (nemlendirici), Sclerocarya Birrea Seed Oil (cilt düzenleyici), Hydrogenated Castor Oil (yumuşatıcı), Mica (Opaklaştırıcı/kapatıcı), Phenethyl Alcohol (koku) Magnesium Sulfate (emici/hacim arttırıcı), Sodium Chloride (yogunluk duzenleyici), Glyceryl Caprylate (cilt duzenleyici), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Polyester-1 (tabaka yapıcı) Silica Dimethyl Silylate (bağlayıcı/yogunluk duzenleyici), Triethoxycaprylylsilane (Baglayici), Aloe Barbadensis Leaf Juice (cilt duzenleyici), Tocopherol (Antioxidant), Glycine Soja Oil (cilt düzenleyici/yumuşatıcı), [+/- CI 77891 (Colour), CI 77492 (Colour), CI 77491 (Colour), CI 77499 (Colour)].


İçeriğinde gördüğünüz tocopheryl acetate, E vitaminin bir cinsi. Biraz tahriş edebilir olabiliyormuş, skindeep hafif derece de uyari vermiş. Fakat bende hiç bir problem olmadı. Kullanım olarak da oldukça rahat. Önce beyaz gibi görünüyor fakat dağıtmaya başladığınızda renklendiğiniz görüyorsunuz. Bolca kullanmanızda yarar var. Özellikle nemlendirme özelliğini çok beğendim. Gerçekten doğru bir şekilde nemlendiriyor ve güzel bir ışıltı veriyor yüzünüze ve gayet kalıcı.

Kötü tarafı: güneş koruması yok gibi birşey. Ayrıca güneş koruması kullanmanız gerekiyor.

----
REN -Satin Perfection BB Cream: İçeriği güzel bir ürün ,titanium oxide dışında, ama çok yoğun kullanıldığını sanmıyorum. Bildiğiniz gibi güneş kremlerinde TiO2 içeriğinin yansımayı arttırması sebebi ile güneş etkilerini arttırdığını söylemiştik.
Aqua (Water), Caprylic/ Capric Triglyceride, Zinc Oxide, Oleyl Alcohol, Camelia Oleifera Seed Oil, Titanium Dioxide, Glycerin, Cetearyl Olivate, Silica, Yeast Amino Acids, Sorbitan Olivate, Isononyl Isononanoate, Myristyl Myristate, Sucrose Palmitate, Tricalcium Phosphate, Oryzanol, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Isopropyl Myristate, Polyhydroxystearic Acid, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Mannitol, Lactic Acid, Yeast Extract, Mica, Sodium Hydroxymethylglycinate, Tocopherol, Carbomer, Isostearic Acid, Stearalkonium Hectorite, Limonene, Morinda Citrifolia Extract, Isopropyl Titanium Triisostearate, Glycogen, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Propylene Carbonate, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Parfum (Fragrance), Linalool, Laminaria Ochroleuca Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, CI 77492/ CI 77491/ CI 77499 (Iron Oxides).
Ren eczanelerde satılan hayvan testleri yapmayan bir marka. İçerikleri de genellikle düzgün oluyor bu sebeple büyük beklentilerle bu bb kremi aldım. Kullandığım zaman ise pek hoşuma gitmedi. Herşeyden önce çok yoğun bir krem ve gerçekten mat bir görünüm veriyor. Eğer cildiniz çok yağlı ise gerçekten güzel bir dengeleyici olabilir. Veya mat makyajdan hoşlanıyorsanız gerçekten çok iyi olabilir fakat yüze bir aydınlatici etki vermiyor.  Yine de iyi bir içeriği var ve gayet kullanılabilir.


Sağlıklı ve güzel günler dilerim,




Ağça

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Merhabalar, sanırım yazmayı bırakmışsınız fakat oldukça başarılı paylaşımlarınız var. Bence geri dönün blog yaşamına :)

    ReplyDelete