Sunday, April 22, 2012

Göz Altı Nemlendiricileri



Merhaba,

Uzun yıllar göz çevresi için hiçbir krem kullanmadım, gerek duymadım. Ancak, bir gün makyaj yaparken sürdüğüm gözaltı kapatıcısının göz çevremde kurumaya neden olduğunu ve derinin yakından bakınca pul pul dökülmeye başladığını fark ettim. Ya yeterli su almıyordum ya da 30'u geçtikten sonra başlayan cilt kurulukları baş göstermeye başlamıştı. Bir taraftan da kırışıklıkların kuru ciltte daha fazla ortaya çıktığını okuduğumdan göz çevresi nemlendiricileri kullanmaya başlamamın zamanının geldiğini anladım.

Birçok krem denedim; kimisinin nemlendirme özelliği iyiydi ama içerikleri yeterince güvenli değildi, kimisininse tam tersi. İstediğim tüm özellikleri (en azından bu 2 özelliği) tek bir kremde bulana kadar denediğim ürünlerin bazılarından bahsetmek istiyorum. Ben aynı zamanda anti-puffing özelliği olan bir göz kremi arıyorum, çünkü hafta sonları uykuyu fazla kaçırdığımda gözlerim şişiyor. Ayrıca hafta içi çok erken kalktığımdan kendime gelene kadar yine göz altındaki şişliklerin daha hızlı yok olmasına yardımcı olacak bir ürüne ihtiyacım var.

O nedenle arayışa devam ettim. Daha sonra, Sephora'nın %98 bitkisel içerikli olan Yes To serisinden Yes To Cucumbers Soothing Eye Gel denedim. Bu ürün de jel kıvamlı olduğundan makyaj altında rahatlıkla kullanılabiliyordu. Bu ürünü denemeye karar verişimdeki en büyük etken içeriğindeki bitkilerdi. İçinde, salatalık, papatya, brokoli, dereotu, biber, yosun, spirulina, ıspanak özütleri, kızıl ve yeşil algler ve deniz tuzu gibi birçok doğal madde vardı.http://www.goodguide.com/products/269373-yes-to-cucumbers-eye
İçeriği çok kötü değil ama fragrance olması hoşuma gitmiyor, çünkü fragrance adı altında hangi maddeleri eklediklerini bilemiyoruz.

Onun dışında, yoğun nemlendirme ihtiyacı duyduğumda La Roche Posay'ın Hydraphase Intense Eyes kullanıyorum. Çok güzel nemlendiriyor ve içinde kafein olması nedeniyle göz çevresini hızla toparlayabilir. İçinde bir de soya proteini var, onun dışında herhangi bir bitkisel içerik yok. İçeriği çok kötü görünmüyor ama ne GG'da ne de Skin Deep'te kapsamlı bir analizini görmediğimden aklıma tam anlamıyla yatmış değil. 

Ve son olarak, 30 yaş üstü olup, kırışıklıklar için de etkili olan bir ürün isterseniz Türkiye'ye yeni gelen ve sadece Sephora'larda satılan Yes To Blueberries serisinin Age Refresh özellikli Intensive Firming Eye Repair kremini öneririm. Bu krem her yönden talebimi karşıladı. Hem çok iyi nemlendiriyor, hem Good Guide'da 8/10 (yeşil) ve Skin Deep'te  2 (yeşil) almış, içeriğinde birçok bitkisel öz barındıran ve fiyat olarak da aşırıya kaçmayan bir ürün.
İçeriği: vaccinium cyanococcus (blueberry) juice, water, glycerin, helianthus annuus (sunflower) seed oil, olea europaea (olive) fruit oil, butyrospermum parkii (shea butter), cocos nucifera (coconut) oil, glyceryl stearate, caprylic/capric triglyceride, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, cetyl alcohol, methyl glucose sesquistearate, sucrose stearate, spilanthes acmella (paracress) flower extract, pyrus malus (apple) fruit extract, betula alba (white birch) bark extract, tocopherol (vitamin e).

Kırışıklıklar ve göz altı morluklarını hedef alan bir ürün istiyorsanız, Good Guide’dan 10 alan yine bir Yes To Blueberries ürünü var:
Sertifikalı organik içeriklerden yapılmış ve özellikle göz altı morluklarını giderme konusunda çok olumlu eleştiriler almış.

Bir de yeni keşfettiğimiz, sertifikalı organik bir Alman firması olan Nonique var. Bizim için çok yeni bir marka ama oldukça güvenilir görünüyor. Gördüğümüz kadarıyla da Türkiye’deki sitelerinden alışveriş yapabiliyorsunuz.
Göz kremi şu:
İçeriği gayet iyi ve tamamen organik. Parfüm yerine essensiyel yağlar kullanılmış.


Organik ürün olarak önerebileceğimiz güvenli içeriğe sahip diğer ürünler ise:

Florame:
Neobio:
Alcohol*, Glycerin, Sorbitol, Acacia Senegal Gum, Sodium PCA, Hydrolyzed Rhizobian Gum, Euphrasia Officinalis Leaf Extract*, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract, Dehydroxanthan Gum, Maltodextrin, Parfum (Essential Oils)

Sağlıklı günler dilerim J

Filiz

2 comments:

  1. Ayni konudan, tam olarak ayni nedenlerle muzdarip bir kusi olan bana o kadar iyi geldi ki bu yazi, ne kadar tesekkur etsem az! Eldeki goz kremi butmeye yakin, biter bitmez Sephira'ya kosuyorum!!! Cok tesekkurler!!! Basak

    ReplyDelete
  2. merhabalar sizce anti agenc kremlere başlama yaşı kaç?bir de bioderma ve nuxe göz kremlerini yorumlarmısınız kısaca

    ReplyDelete