Thursday, November 1, 2012

Yüz Temizleyiciler


Makyaj yapsanız da yapmasanız da, yüz temizleyiciler her gün düzenli olarak kullanılması gereken ürünlerin başında gelir. Makyaj yapıyorsanız, kullandığınız ürünler gün içerisinde ciltteki ölü deri tabakası, yağ ve kir ile birleşerek gözenekleri tıkar. Tıkanan gözenekler akne ve siyah noktalara dönüşür. Bu durumu sınırlamak için günlük cilt bakımı önemlidir. Cildinize uyan, doğru seçilmiş bir temizleyici cilde yapılan en büyük iyiliktir.

Piyasada sıkça rastlanan temizleyicilerin içerikleri, bugüne kadar bahsettiğimiz ürün gruplarının standart muadillerininkilerden farklı değil. Ne yazık ki her gün kullandığımız bu ürünler içinde gönül rahatlığı ile kullanılabilecek olanların sayısı oldukça az. Yazılarımızı bir süredir takip ediyorsanız, sanıyorum ki hemen her kozmetik dükkanında bulunan, çok bilinen markaların birçoğunu önermediğimizi fark etmişsinizdir. Eskiden her şey doğal ve dolayısıyla sağlıklı iken, şimdi bu ürün çöplüğü arasında zararsız olanı bulmak samanlıkta iğne aramaktan farksız.

Cildiniz ne kadar yağlı olursa olsun, cildinizi tamamen temizleyip kurutacak, dolayısıyla aşındıracak ürünlerden uzak durmalısınız. Tıpkı saç derisi gibi, tüm cildimizin aynı zamanda kendi yağına da ihtiyacı var. O nedenle cilt tipimizi tanıyıp, ihtiyacını belirlemek çok önemli. Benim karma bir cildim var ve sanıyorum cilt tipleri içinde bu en sık görüleni ve bana sorarsanız bakımı en zor olanı T-bölgesi yağlı, yanaklar kuru olduğundan iki bölgeye aynı ürünü kullanamazsınız (kullanacaksanız da karma ciltlere özel üretilmiş ürünler tercih etmelisiniz). Bir diğer seçenek ise, temizledikten sonra kuruyan ve gerilen cildi iyice nemlendirmektir. Karma ciltler için genelde, krem, temizleme sütü veya losyon yerine köpük temizleyiciler önerilir. Ben de her zaman suda köpüren temizleyicileri tercih ediyorum, hem yüzümde ürün artığı bırakmıyor hem de daha ferah bir his bırakıyor. Bu anlamda Rare Blossom’un Lavanta ve Nane içeren Temizleme Köpüğü’nü önerebilirim:

http://www.rareblossom.com/urunler/yuz_bakim/1-9-yuz_temizleme_kopugu

Yağlı ciltler içinse Karanfil ve Çay ağacı içeren köpüğü bulunuyor.

Cildi çok kuru olanlarsa, yüz temizleme jelini kullanabilirler. Yalnız tam anlamıyla kuru bir cilde sahip değilseniz bu ürünü önermem, çünkü oldukça yoğun bir dokusu var ve ciltte sanki yağlı bir tabaka bırakmış hissi verebiliyor.

Ben cildimin kuruyup gerildiğini hissettiğim zamanlarda köpüğe ara verip, Body Shop’un Nutriganics serisinden Softening Cleansing Gel’i kullanıyorum. İçeriği iyi bir ürün ama farklı bir kullanımı var. Kuru cilde uygulanıyor, krem gibi yayarak sürüyorsunuz. İlk başta yağlı gibi bir his bırakıyor ama yaydıktan sonra suyla duruladığınızda o kaygan maddenin bir anda gittiğini ve cildinizin kurumadan temizlendiğini görüyorsunuz



Ağça ise Rossmann’dan aldığı Alterra’nın Su Nanesi Özlü Yüz Temizleme Jeli’ni kullanıyor. Ferah bir his veriyor ve karma olan cildini rahatlatiyormuş. Bu ürün yağlı ciltler için, kuru ciltler içinse Aloe Veralı ve hassas ciltler için parfümsüz seçenekleri var.

http://kremmania.hu/kremek/alterra-arclemoso-fiatal-borre

http://www.rossmann.com.tr/urundetay.php?id=352

http://www.rossmann.com.tr/urundetay.php?id=351

Henüz kullanmadığımız ama ilgimizi çeken ürünler ise, L’Occitane Ultra Comforting Cleansing Milk:

http://www.goodguide.com/products/392234-loccitane-ultra-comforting-cleansing

GNClerde satılan Dr. Hauschka Cleansing Cream:

http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_766854700.html

Boynerlerde satılan Burt’s Bees Orange Essence Facial Cleanser:

http://www.goodguide.com/products/130536-burts-bees-orange-essence

Ancak, bu ürünün içinde bulunan lanolin koyun yünününden elde edilen bir yağ olduğundan yüne
alerjisi olanlar dikkatle kullanmalıdır.

Ve de son olarak, Body Shop Aloe Calming Facial Cleaner:

http://www.goodguide.com/products/149953-body-shop-aloe-calming

Sağlıkla parıldayan ciltler dileğiyle

Filiz

1 comment: