Friday, February 24, 2012

ÜRÜNLER VE SİTELER HAKKINDA



2004 yılında Amerika’da başlayan bir akım var : Güvenli Kozmetikler için Kampanya (Campaign for Safe Cosmetics)

Bu kar amacı gütmeyen kuruluş , 150 vakıf ile koordine çalışıyor ve 1500 firma bu kuruluşun hazırlamış olduğu anlaşmayı imzalamış durumda. Kampanya için gerekli bilgiyi web sitesinden alabilirsiniz.
Bu kuruluş , tüketicilerin içerik kontrolü yapması gerektiğinin altını çiziyor ve bunun için  www.ewg.org/skindeep sitesini öneriyor.  Skindeep sitesinde ürünler ve içerikler 0 ile 10 arası puanlanıyor. 10 en toksik, 0 ise tamamen zararsız.  Skindeep  68,000 kozmetik ürün hakkında ve aklınıza gelebilecek her türlü içerik hakkında bilgi veriyor. Araştırmalarımızda biz de bu siteyi kullanıyoruz.

İçerik ve ürün kontrolü için kullandığımız bir diğer site de www.goodguide.com .  Bu site ise sadece sağlık değil, ürünleri sağlık, çevreye yararı ve firmanın sosyal sorumluluklarının ne kadarını yerine getirdiği açısından da inceliyor. Ürünleri 3 ayrı grupta puanlıyor ve seçiminizi buna göre yapıyorsunuz. Goodguide sitesinde yiyeceklerden  ışıklandırmaya, evcil hayvan mamasından otomobillere kadar ürün yelpazesi oldukça geniş. Site 150 bin üzerine ürünü incelemiş ve okuyuculardan gelen tavsiyelere göre incelemeye de devam ediyor. Fakat içerikleri gösterse de, içerikler hakkında geniş bir bilgi yer almıyor. 

İçerik kontrolü için skindeep daha iyi bir alternatif. İlgilendiğimiz ürünlerin içeriklerini mutlaka kontrol ediyoruz.  Eğer bir ürünün sağlıklı bir alternatifi varsa mutlaka onu tercih ediyoruz.  Bu tercihlerimizi yaparken 2 siteyi de kontrol ediyoruz. Eğer yetmiyorsa içerik hakkında makaleleri de araştırıyoruz.

Sizin de hakkında araştırma yapmamızı istediğiniz ürünler varsa lütfen yorum kısmından ya da email yolu ile biz ulaşınız.

Sağlıklı günler,

Ağça- Filiz

1 comment:

  1. merhaba,
    Benefit'in cilt bakim urunlerinin icerikleri hakkinda bir yazi yazabilirseniz super olur, almayi dusunuyorum ama GG'de bulamadim

    tesekkurler

    beautystanbul.blogspot.com

    ReplyDelete