Friday, February 17, 2012

Giriş

Merhabalar,

Bu ilk yazımızda, biraz kendimizden, biraz da bu blogu açma nedenimizden bahsetmek istedik.

Pek de ilginç olmayan, sıradan bir “frekans tutması” durumuyla olmuştu tanışmamız. Biz iki arkadaş, zamanla bazı konulardaki benzerliklerimizi keşfettik ve yardımlaşarak bu konulardaki bilgi birikimimizi arttırdık. Bunlardan biri de, kozmetik ürünlerin içindeki zararlı maddelerdi. Gün içerisinde tükettiğimiz gıdalardaki tarım ilaçları ve kullandığımız kozmetiklerin içerikleri nedeniyle öyle çok kimyasal maddeye maruz kalıyorduk ki, bu duruma bir sınırlama getirmeye karar verdik. Bu konuda herhangi bir eğitimimiz yok, kendi kendimizi eğittik diyebiliriz :) Esasında, zamanla bunun çok da zor bir şey olmadığını ve bu konuda uzman olmadan da bilinçli tercihler yapabileceğimizi fark ettik. Ve yaklaşık iki senelik inceleme ve deneme-yanılma deneyimlerimiz sonunda, bizim gibi bu konularla ilgilenen, billinçlenmek ve doğru tercihler yapmak isteyen kişilerin işini kolaylaştırmak adına bir blog oluşturmaya karar verdik. Bu blogta, piyasadaki kozmetik ürünleri elimizden geldiğince inceleyecek, içerikleri başta olmak üzere bilgi verecek ve ürünlerle ilgili tarafsız yorumlarımızı paylaşacağız.

Bizden incelememizi ve yorumlarımızı paylaşmamızı istediğiniz ürünler olursa kozmetikavcilari@gmail.com  adresine bildirip talepte bulunabilirsiniz.

Sağlıklı günler :)
Filiz & Ağça


3 comments:

  1. Merhaba,
    Blogunuz cok faydalı yazılarla dolu. Onerılerınız harıka. Bilmediğim konuları ogrenıp daha da bılınclı alısverıs yapacagım sayenızde.
    Benım en buyuk merakım deodorant- roll on- stick olarak guvenlı bir urun onerebılırmısınız.
    Aılemde meme kanserı goruldugu ıcın ben korkuyorum ama havalar yuzunden de pıyasadan drug store magazalardan aldıklarımı kullanıyorum.
    Vaktınız olur ve onerılerde bulunursanız sevınırım
    cigdemtumer85@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Blogunuzu bugün keşfettim ve yazıların hepsini sıkılmadan okudum. Sizin gibi bu olaya doğru yönden bakan bilinçli insanlar o kadar az ki...Alterra'nın ürünlerini ileri bende denemek istiyorum. Karma ciltler için uygun olan bir yüz temizleyici öneriniz var mıdır acaba? veya Alterra'nın bu tarz bir ürünü varsa ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim :) Yazılarınızın devamını merakla bekliyor size başarılar diliyorum :)

    ReplyDelete
  3. Selam :)

    Karma ciltler için Alterra'nın Şeftali Özlü Köpüğünü veya yine Alterra'nın yağlı ve karma ciltler için su nanesi özlü yüz temizleyici jelini öneriyoruz. Yazılarımızı beğenmenize çok sevindik.Görüşmek üzere,

    ReplyDelete